Kirstine Ilum

Utbildningar og Kurser

 • Auktoriserad Totum Kroppsterapeut /DK
 • Totum Master Kroppsterapeut (Traume) /DK
 • Håndvärkerlauget – Supervisions grupp v. Anne Marie Troelssen/ DK
 • Breathwork och trauman – Kensho breathwork metoden /DK
 • BasMedicin – anatomi, fysiologi och sjukdomsläre
 • Authentic Flow®
 • MediYoga® Instruktör
 • Pilates Instruktör Body Control Pilates™
 • Pulsing Pilates®
 • Be-Activated® practitioner
 • Yoga Massör
 • Access Bars Practitioner
 • BA-Hons Performing arts – Contemporary Dance/Choreography
  The Northern School of Contemporary Dance, Leeds, UK

Jag heter Kirstine Ilum, jag tror på helande genom rörelse, andning, ljud, stillhet, att få uttrycka våra känslor, nyfikenhet och kärlek. Resurser som finns inom oss alla.

Dans, rörelse och meditation har alltid varit en stor del av mitt liv. Så länge jag kan minnas har jag alltid varit nyfiken på människor och människokroppen och jag har alltid älskat att observera hur vi står och rör oss och blir rörda. När jag studerade dans i England runt millennieskiftet kunde jag ägna många av mina lediga dagar åt att observera människor. I parker, på stationer och gator. Nyfiket märker och förkroppsligar efteråt deras kroppsspråk och uttryck, obalanser och egenheter. Då handlade det mest om att utforska, och utveckla mitt kroppsspråk mot scenarbete som dansare och koreograf – idag har detta mycket mer djup.

I mitt arbete och min passion för att hålla plats för människor i deras processer, och såväl som min egen resa, har jag fått många fler insikter och djupare lager i mitt arbete med den mänskliga kroppen, sinnet och själen.

Dans, rörelse och meditation har alltid varit en stor del av mitt liv. Jag började som gymnast när jag var 8 år och blev snabbt helt uppslukad. Under många år var det gymnastiken som fylldes med träning flera dagar i veckan, tävlingar och turnéer ner genom Europa.

När jag var i början av 20-årsåldern började jag Gymnastik byttes mot samtida dansen som blev mitt livsbröd i mer än 15 år, jag har – med hela Europa som arbetsplats – arbetat som professionell dansare, projektledare, koreograf och pedagog.

Eftersom min kropp alltid har varit mitt primära arbetsredskap, och att jag som dansartist ofta har dragits till mer extrema fysiska uttryck. Jag började träna yoga i slutet av 90-talet. Jag utvecklade snabbt en kärleksfull och djup relation med yoga, meditation och andningsarbete.

2015 gick jag igenom en stor utbrändhet. Jag hamnade i ett känslomässigt limbo, någonstans där jag inte längre kände igen mig själv. Jag var inte längre trogen mig själv och jag ignorerade både min kropps fysiska och mentala varningssignaler. Jag tappade min passion, min kreativitet, mitt sinne för humor. Jag blev rädd. Vardagliga små saker och handlingar tog extrema känslomässiga proportioner och kändes som att springa ett maraton eller bestiga ett berg. Det var ett kaos av tankar som snurrade SÅ fort att jag inte kunde hålla fast vid någon av dem och inte heller bara låta dem passera. Och mitt nervsystem var ständigt på vakt.

För mig blev Rörelse, Breathwork, meditation, Kroppsterapi och massor av stöd och kärlek från min familj min väg hem till mig själv. Det var dock inte vägen tillbaka till mitt tidigare, maxpresterande jag. Det betyder inte att jag inte också möter motstånd och går igenom kriser – det gör jag, men idag känner jag att jag har hittat ett mer balanserat jag. Jag tar hänsyn och prioriterar min kropp och min själ. Att veta att livet alltid är i ständig förändring och att det alltid kommer att finnas djupare lager att avslöja och arbeta på djupet med. Livet ska kännas!

Dom senaste åren har jag ägnat mycket tid och kraft på att utveckla rörelses metoden Embodied Movement, som jag undervisar i både här på Balance Room, online och blir ofta inviterat till att ge dessa grupp sessions vid olika events, utbildningar och retreats runt om i Sverige och Danmark. – kontakta mig för mer information. 

Utöver att driva Balance Room är jag även gäst undervisar på KENSHO Breathwork & Trauma terapeut utbildningen (Movement) och en del av undervisar teamet på Totum – Skola för Kroppsterapi i Köpenhamn.

Kirstine Ilum – Balance Room.
kirstine@balanceroom.se