Totum Kroppsterapi

En Kroppsterapi-behandling hos Balance Room tar utgångspunkt i DIG, var DU er i livet och vad du kan tänkas ha med dig i ditt bagage. Din kropp är en avspegling av ditt liv – både fysiskt och psykiskt.
Behandlingen passar både för dig som lider av fysiska smärtor i t.ex. rygg eller nacke, för dig som har migrän, för dig som vill få hjälp att frigöra en mer känslomässig eller mental blockering genom kroppsbehandling eller för dig som vill ha hjälp med någon psykisk problematik så som stress, ångest eller liknande. Och såklart även för dig som “bara” är nyfiken.

 

Kropp och psyke hänger ihop

Våra tankar, känslor och erfarenheter påverkar kroppen – och lagras i kroppen som spänningar. Bakom varje spänning finns det en känsla och bakom varje känsla finns det ett behov. Om vi möter de behov som bor inom oss kan vi arbeta med orsaken till spänningarna. När vi hittar orsaken till spänningarna, kan du släppa den t.ex. smärta, stress, ångest och depression som begränsar dig från att leva det liv du vill leva och vara den du är.

För att uppnå störst möjlig effekt av behandlingen måste du därför också vara redo att kolla på och ändra gamla vanor och tankemönster. 

Din kropp är otroligt uttrycksfull, men kommer du ihåg att lägga märke till vad den försöker säga dig? Och förstår du dess signaler? 

Du känner säkert känslan av fjärilar i magen eller en klump i halsen. Det här är tydliga exempel på hur kroppen och känslorna är kopplade. På samma sätt sätter sorg, ilska och rädsla med sin avtryck i kroppen, och om de inte löses, uttryckas eller bearbetas kan hela kroppsintrycket fastna i kroppen i form av spänning och obalanser.

Totum Kroppsterapi har god effekt vid behandling av bl.a.

  • Kroppsliga besvär som nackspärr, spänningshuvudvärk, led- och muskelsmärta
  • Stress och ångest
  • Uttmatning
  • Trauma, sorg och depression
  • Livskriser
  • Matsmältningsproblem
  • Sömnproblem
  • Sportskador som sträckningar, bristningar och stukningar
Balance room Kroppsterapi

Jag har äntligen börjat lära mig att andas, släppa taget och ta till mig livet. Länge har jag förstått det i teorin men det är så svårt att känna det i hjärtat, i kroppen.  I flera år har jag lidit av ångest och panikångest. Och även om jag inte låtit det stå i vägen för det jag velat göra har känslan hela tiden hängt över mig som en påminnelse om att det är något som är fel och jag har sällan kunnat njuta fullt ut. Kirstines kroppsterapi har varit och är en stor hjälp på min resa att möta mina känslor och finna närvaron i mig själv. Jag upplever en dämpad ångest och har blivit mer medveten om mönster hos mig själv. Kirstines bemötande är professionellt, personligt och genuint. Hon har själv mycket erfarenhet och jag beundrar sättet hon äger sin egen historia. Jag är så tacksam för att ha mött dig Kirstine. 

Balance room Kroppsterapi

En Kroppsterapi-behandling hos Balance Room

 

Vi börjar alltid med ett samtal där vi tillsammans pratar igenom var du befinner dig just nu, eventuella utmaningar du upplever och står inför samt vad du gärna vill ha hjälp med.

Under behandlingen arbetar vi djupgående med hela din kropp utifrån filosofin att spänningar i en del av kroppen påverkar flera delar av kroppen. Vi genomgår det tillsammans och försöker lindra symptomen där de upplevs samtidigt som vi söker efter, och behandlar, roten till problemet om vi finner att det uppenbarar sig i andra delar av kroppen.

Behandlingen avslutas ofta med att du får några minuter för dig själv i vila och integration på massagebänken för att märka av hur kroppen känns och vilka eventuella förändringar du upplever i den direkt efter behandlingen, innan du kommer tillbaka till verkligheten i rummet.

Vi har tystnadsplikt, så allt som kommer upp i våra samtal och under behandlingen stannar i rummet.