Kroppsterapi

TOTUM KROPPSTERAPI

En Kroppsterapi-behandling hos Balance Room tar utgångspunkt i DIG, var DU er i livet och vad du kan tänkas ha med dig i ditt bagage. Din kropp är en avspegling av ditt liv – både fysiskt och psykiskt.

Behandlingen passar både för dig som lider av fysiska smärtor i t.ex. rygg eller nacke, för dig som har migrän, för dig som vill få hjälp att frigöra en mer känslomässig eller mental blockering genom kroppsbehandling eller för dig som vill ha hjälp med någon psykisk problematik så som stress, ångest eller liknande. Och såklart även för dig som “bara” är nyfiken.

 

TOTUM Kroppsterapi är en effektiv, djupgående och förlösande massageform. Behandlingsformen kombinerar akupressur, zonterapi, meridianmassage, muskelavslappning, andningsteknik och frigörande i leder. Genom att kombinera massage och terapi kan fysiska och psykiska spänningar lösas och ger härmed kroppen en chans att påskynda sin egen läkningsprocess.

Kroppsterapi är en behandlingsform som skapar utrymme för att se helhet där fokus ligger på både det fysiska och psykiska.

 

En Kroppsterapi-behandling hos Balance Room

Vi börjar alltid med ett samtal där vi tillsammans pratar igenom var du befinner dig just nu, eventuella utmaningar du upplever och står inför samt vad du gärna vill ha hjälp med.

Under behandlingen arbetar vi djupgående med hela din kropp utifrån filosofin att spänningar i en del av kroppen påverkar flera delar av kroppen. Vi genomgår det tillsammans och försöker lindra symptomen där de upplevs samtidigt som vi söker efter, och behandlar, roten till problemet om vi finner att det uppenbarar sig i andra delar av kroppen.

Behandlingen avslutas ofta med att du får några minuter för dig själv i vila på massagebänken för att märka av hur kroppen känns och vilka eventuella förändringar du upplever i den direkt efter behandlingen, innan du kommer tillbaka till verkligheten i rummet.

Vi har tystnadsplikt, så allt som kommer upp i våra samtal och under behandlingen stannar i rummet.

Stress – hur Kroppsterapi och Yoga kan hjälpa

Vad är stress? Stress är kroppens egna svar på, och ofta anpassning till, påfrestningar eller hot av olika slag. Man kan säga att människan har ett biologisk larmsystem som kan utlösas vid fara eller hot, och stressen blir en konsekvens av den obalans som finns mellan upplevda resurser och krav. Det är ytterst individuellt vad…

Ont i Nacken?

Stel och smärtande nacke eller skuldror är en problematik som jag ofta möter på kliniken. Ibland är det bara ett lokalt problem, men nacke och skuldror tar ofta stryk trots att grunden till problemet sitter någon annanstans. Många som lider av stelhet i nacke och skuldror genomgår flera behandlingar lokalt där problemet upplevs, men problemen…

Ont i Ryggen?

Du är absolut inte ensam om att känna av ryggsmärtor. Ont i ryggen har dessvärre seglat upp till att bli en folksjukdom, men du kan bli fri från dem! Har du exempelvis under längre eller kortare tid besvärats av smärtor i nedre delen av ryggen kan Kroppsterapi mot ländryggssmärtor vara precis det som blir lösningen…

Stressad?

Vi kan ALLA hamna situationer där det blir för mycket, där mätaren kommer in på det röda fältet. Händer detta oftare och under längre perioder, och där kropp och sinne dessutom inte får tillräckligt med tid och utrymme för att återhämta sig, kan bägaren mycket väl rinna över – utan någon lösning i sikte för…

Kontakt

HAR DU EN FRÅGA ELLER VILL BOKA EN TID?

Skicka ett email via formulärat
eller direkt till:

kirstine@balanceroom.se

tel: 040-400 144

X