Workshop : Yin Yoga & de 5 elementen

Varmt välkommen till en workshop med Maria Forni, där vi djupdyker i Yin Yogan och dess koppling till de fem elementen. Enligt traditionell kinesisk filosofi och medicin handlar hälsa och välmående om balans. Modellen är till för att se samspelet i naturen, såväl som vår inre värld. Så att vi kan skapa eller upprätthålla balans och ett fritt flöde av QI, även så kallad livsenergi.

Yin yoga är en stillsam form av yoga där positionerna hålls i några minuter. På så sätt stretchas bindväven, även så kallad fascia. Fascian är ett fascinerande nätverk som håller samman alla delar av kroppen. I den finner vi energikanaler (meridianer) varigenom QI flyter. Med bland annat åldern, monotona rörelser stress och ohälsosamma matvanor stelnar fascian vilket kan leda till värk och smärta. Yin yogan hjälper till att mjuka upp och återfukta bindväven.

Vi inleder den här workshopen genom att du landar på mattan och guidas sedan genom ett lugnt yin yoga pass, där positionerna är kopplade till de fem elementen. Passet följs av fika och en informativ delning om workshopens tema Då det också kommer finnas utrymme för frågor och diskussion.

 

Datum: Söndagen den 5:e maj
Tid: 10.00-12.00
Plats: Balance Room, Regementsgatan 14 3 våning
Pris: 275
anmälan: info@balanceroom.se

 

Om Maria Forni 

Maria är från Lund men uppvuxen i Italien. Hon fann yogan 2010 och insåg att det var så mycket

mer än en träningsform. Hon är utbildad vinyasa flow och yin yoga lärare. Yin har länge legat henne varmt om hjärtat då det gett henne utrymme att landa och lyssna inåt, på riktigt. Hon utbildar sig till TOTUM kroppsterapeut som också till vis del har sin grund i traditionell kinesisk medicin.  

X