Utbildningar & Erfarenhet

 

  • 200h Hatha yoga teacher training, BodhiYoga International, Valencia – 2013-2014
  • 50h Sequencing and methodology, Hamsa Yoga, Köpenhamn – 2015
  • 40h Workshop Trauma Sensitive Yoga, David Emerson, Boston Traumacenter – 2015
  • 300 h Advanced Yoga Teacher Training, Bodhi yoga International, Valencia – 2016-2017
  • 300h Trauma Center Trauma Yoga Factilitator Certification Program, Boston Trauma Center – 2017 – 2018
  • 40h NÄRA Vidareutbildning för yogalärare med Anja Bergh – 2019
  • 30h Yoga Nidra Teacher Training with Melanie Cooper & Jennie Wadsten – 2019
  • ONGOING – 50h Embodied Yin Teacher training with Satu Tuomela – 2020
  • ONGOING Socially Engaged Buddhist Training. Upaya zen center, Santa Fe – 2021 – 2022

Josephine Norrbo
Trauma Center Trauma Sensitive Yoga (TCTSY)

Som så många andra kom jag till yoga och meditation eftersom jag inte stod ut med mitt liv.  Olika händelser hade lett till att varje dag var svår och fylld av ångest och rädsla. Efter min första yogaklass 2006  kände jag mig avslappnad för första gången på flera år och förstod att jag hade hittat en väg som kunde leda mig ur mitt lidande. Efter flera års yoga hittade jag också min väg till meditation och buddhistisk praktik och för det är jag verkligen tacksam.

Jag själv hittade min läkning genom olika typer av yoga, meditation och terapi. Vissa saker har fungerat och andra inte.  Jag arbetade med att undervisa yoga till kvinnor med flyktingbakgrund när jag upptäckte Trauma Center Trauma Sensitiva Yoga (TCTSY). Bland dessa kvinnor hade många traumatiska erfarenheter och det var tydligt att vissa delar av hatha yoga inte var hjälpsamma. Genom TCTSY hittade jag ett verktyg att möta dessa kvinnor, och andra, som har traumatiska upplevelser och tillsammans söka vägen mot läkande.

För mig handlar yoga och meditation om att lära känna sig själv och skapa en vänlig relation till min kropp och sinne. Det är viktigt för mig att komma ihåg att vi alla tränar, vi tränar att vara medvetna, vara snälla och vara sanna. Yoga är ett sätt att öva, meditera ett annat, men hela livet är övning och allt vi möter kan vara en väg till läkande.

Min ambition är att erbjuda möjligheten att tryggt uppleva din egen inre värld och din kropps inre visdom. Jag är mer intresserad av den inre upplevelsen än vad som är “rätt” och ”fel”.

Jag har nästan 1000 timmars utbildning i yoga och meditation och har genomfört 300 timmars utbildning till Trauma sensitive yoga facilitator vid Center for Trauma &  Embodiment med David Emerson. Jag har fortsatt handledning och vidareutbildning via Center for Trauma & Embodiment.

Jag är en av grundarna av föreningen Yoga för alla och arbetar som projektledare för projektet Yoga hela livet, som erbjuder traumainformerad yoga i äldreomsorgen.

Jag ser fram emot att träffa dig och dela yoga tillsammans!

Du kan läsa mer om Josephine här: www.josephinenorrbo.com

kontakt

HAR DU EN FRÅGA ELLER VILL BOKA EN TID?

Skicka ett email via formulärat
eller direkt till:

kirstine@balanceroom.se

tel: 040-400 144

X