MediYoga (Medicinsk Yoga) är en lugn, mjuk yogaform som fokuserar på andning, avlappning, rörelser och meditation. Den är utformad för att enkelt kunna utövas sittande på matta eller stol. MediYoga fungera på unga som gamla och oavsett kroppstyp, smidighet eller förkunskaper.
Verktygen som MediYoga erbjuder dig skall vara lätta att förstå och förhoppningsvis bli en central del i din resa mot en förbättrad hälsa och balans i din kropp.
MediYoga eftersträvar att genom regelbunden träning minska och i positiv riktning påverka såväl fysiska smärtor som mentala och emotionella obalanser.

Höst 2020

MEDIYOGA

lunch-klass med Kirstine ilum / Maria Landström

TORSDAGAR 12.00-13.00

Terminsstart 1:e September 2020
_______________________

Få hjälp med din stress – återfinn balans, ro och välmående genom MediYoga

Yoga är ett fantastiskt verktyg om man vill minska stressen i kroppen och främja återhämtning och läkning.
MediYoga är en lugn, inkännande och lättillgänglig yogaform där vi jobbar fysiskt, psykisk och själsligt med kroppen.
Den är speciellt utformad för att användas för stressreducering vid all form av stress. Du lär dig ett lätt och bra MediYoga-program som hjälper dig att lära känna yoga både som terapi och som träningsform.

Yogapassen stärker kroppen och minskar stressen så att din kropp och ditt sinne kan fungera på bästa sätt. Målet med kursen är att skapa balans på djupet och för att därigenom ge plats till den starka livskraft som finns inom oss.

När det ibland är stökigt och stressigt runtomkring oss, handlar det ofta om att hitta tillbaka till det vi värdesätter och vill ha i livet – att ta sikte på det, och hitta tillbaka till mening, lust och välbefinnande i vardagen.

Yoga kommer att hjälpa dig skapa stabilitet och fokus för att öka förmågan att styra livet i den riktning som du önskar.

 

MediYoga (Medicinsk Yoga) är en lugn, mjuk yogaform som fokuserar på andning, avslappning, rörelser och meditation. Den är utformad för att enkelt kunna utövas sittande på matta eller stol. MediYoga fungerar på unga som gamla och oavsett kroppstyp, smidighet eller förkunskaper.
Verktygen som MediYoga erbjuder dig skall vara lätta att förstå och förhoppningsvis bli en central del i din resa mot en förbättrad hälsa och balans i din kropp.
MediYoga eftersträvar att, genom regelbunden träning, minska och i positiv riktning påverka såväl fysiska smärtor som mentala och emotionella obalanser.

Alla nivåer är välkomna.

MediYoga på arbetsplatsen?

Balance Room erbjuder MediYoga ute på arbetsplatsen.

Anställda på företaget får möjlighet att på ett aktivt sätt förebygga och/eller reducera allt från stressrelatede problem, stela axlar och nackar, ryggont till besvär med huvudvärk.
Balance Room använder MediYoga både förebyggande och rehabiliterande för att reducera och hantera stress i arbetet.
Varje enskild deltagare får dessutom med sig med vertkyg för att fortsätta arbetet på egen hand.

MediYoga är en svenskutvecklad terapeutisk yogaform som med grund i klassisk Kundaliniyoga kombinerar holistisk österländsk medicin med den moderna i väst. 

Yogaformen ordineras numera av flertalet svenska vårdinrättningar och företagshälsovårder i förebyggande insatser såväl som kompleterande terapi och rehabilitering för flertalet diagnoser såsom stressrelaterade stela nackar/axlar/ryggar, utmattningssyndrom, ryggsmärtor, andningssvårigheter, sömnproblem, lättare depression. MediYoga används reguljärt på alltifrån hjärtpatienter till långtidssjukskrivna.

MediYoga har vuxit fram genom flertalet forskningssamarbeten med bland andra Karoliska Institutet som i slutet av 90-talet inledde studier på Yogans läkande effekt på patienter med kroniska ryggsmärtor. Därefter har flertaliga vetenskapliga studier med positiv utgång genomförts i samarbeten med Institutet för Medicinsk yoga för att undersöka verkningsgrad på stressdiagnoser, ryggsmärtor och långtidssjukskrivna och just nu pågår större studier där yoga används på patienter diagnostiserade med Förmaksflimmer (Danderyd) och Hjärtsvikt (Karolinska). 

MediYoga är grundat och framtaget av Göran Boll på Institutet för Medicinsk yoga, IMY i Stockholm.
Läs mer på mediyoga.se

HAR DU EN FRÅGA ELLER VILL BOKA EN TID?

Skicka ett email via formulärat
eller direkt till:

kirstine@balanceroom.se

tel: 040-400 144

X