Balance Room erbjuder MediYoga ute på arbetsplatsen.

Anställda på företaget får möjlighet att på ett aktivt sätt förebygga och/eller reducera allt från stressrelatede problem, stela axlar och nackar, ryggont till besvär med huvudvärk.
Balance Room använder MediYoga (Medicinsk Yoga) för att reducera stress i arbetet och lämnar varje enskild deltagare med vertkyg för att fortsätta arbetet på egen hand.

MediYoga är en lugn, mjuk yogaform som fokuserar på andning, avlappning, rörelser och meditation.
Den är utformad för att enkelt kunna utövas sittande på matta eller stol. MediYoga  fungerar på unga som gamla och oavsett kroppstyp, smidighet eller förkunskaper.

Verktygen som MediYoga erbjuder dig skall vara lätta att förstå och förhoppningsvis bli en central del i din resa mot en förbättrad hälsa och balans i din kropp.

MediYoga eftersträvar att genom regelbunden träning minska och i positiv riktning påverka  såväl fysiska smärtor som mentala och emotionella obalanser.

Kurs upplägg 1

förebyggande

60 min/vecka, 10 gånger.

MediYoga kan utföras i vanliga, behagliga kläder och kräver ingen dusch efteråt.
I kursavgiften ingår självstudiematerial till varje enskild deltagare i form av häfte med information om och bilder på de övningar som ingår i yogapasset.

Hör gärna av er för priser och mer information.

Kurs upplägg 2

Rehabilitering

90 min/vecka, 8 gånger.

MediYoga som Rehabilitering genomförs i mindre grupper. Vi kommer att gå på djupet med alla övningar och inom kurstiden avsätta tid för reflektion.
Innan kursen genomförs ett 15-30 min långt enskilt möte med varje deltagare.

MediYoga kan utföras i vanliga, behagliga kläder och kräver ingen dusch efteråt.
I kursavgiften ingår självstudiematerial till varje enskild deltagare i form av häfte med information om och bilder på de övningar som ingår i yogapasset.

Max 12 deltagere.

Hör gärna av er för priser och mer information.

Kurs upplägg 3

MediYoga på konferens eller under event

Ett hel- eller halvtimmes MediaYoga-inslag under en intensiv dag är guld värt! Det hjälper till att hålla tanken klar och kroppen fräsch.

Hör gärna av er för priser och mer information.

MediYoga (Medicinsk Yoga) är en svenskutvecklad terapeutisk yogaform som med grund i klassisk Kundaliniyoga kombinerar holistisk österländsk medicin med den moderna i väst.

Yogaformen ordineras numera av flertalet svenska vårdinrättningar och företagshälsovårder i förebyggande insatser såväl som kompleterande terapi och rehabilitering för flertalet diagnoser såsom stressrelaterade stela nackar/axlar/ryggar, utmattningssyndrom, ryggsmärtor, andningssvårigheter, sömnproblem, lättare depression.
MediYoga används reguljärt på alltifrån hjärtpatienter till långtidssjukskrivna.

MediYoga har vuxit fram genom flertalet forskningssamarbeten med bland andra Karoliska Institutet som i slutet av 90-talet inledde studier på Yogans läkande effekt på patienter med kroniska ryggsmärtor. Därefter har flertaliga vetenskapliga studier med positiv utgång genomförts i samarbeten med Institutet för Medicinsk yoga för att undersöka verkningsgrad på stressdiagnoser, ryggsmärtor och långtidssjukskrivna och just nu pågår större studier där yoga används på patienter diagnostiserade med Förmaksflimmer (Danderyd) och Hjärtsvikt (Karolinska).

MediYoga är grundat och framtaget av Göran Boll på Institutet för Medicinsk yoga, IMY i Stockholm. Läs mer på mediyoga.se

Kontakt

Är du nyfiken på MediYoga på din Arbetsplats?

Skicka ett email via formulärat
eller direkt på:

kirstine@balanceroom.se

tel: 040-400 144

X