MediYoga

Kurser Hösten 2019

Minskad Stress med MediYoga

Lunch-kurs Med Kirstine Ilum

6 TORSDAGAR 12.00-13.00 + ÖVNINGAR TILL HEMMET

19:e September – 24:e Oktober 2019

Pris 1450 kr / 6 kurstillfällen + material för egen träning; ljudfiler med kroppsscanning, andningsövningar och egna övningar/“reflektioner” samt undervisningsmaterial som pdf

Anmäl dig innan 26:e Augusti och spara 200kr
_______________________

Få hjälp med din stress – återfinn balans, ro och välmående genom MediYoga

Yoga är ett fantastiskt verktyg om man vill minska stressen i kroppen och främja återhämtning och läkning.
MediYoga är en lugn, inkännande och lättillgänglig yogaform där vi jobbar fysiskt, psykisk och själsligt med kroppen.
Den är speciellt utformad för att användas för stressreducering vid all form av stress. Du lär dig ett lätt och bra MediYoga-program som hjälper dig att lära känna yoga både som terapi och som träningsform.

Under denna kurs får du dessutom ytterligare verktyg i form av material och vägledning för egen träning mellan och efter kurstillfällena; ljudfiler med kroppsscanning, andningsövningar och egna övningar/“reflektioner”.

 

Yogapassen stärker kroppen och minskar stressen så att din kropp och ditt sinne kan fungera på bästa sätt. Målet med kursen är att skapa balans på djupet och för att därigenom ge plats till den starka livskraft som finns inom oss.

När det ibland är stökigt och stressigt runtomkring oss, handlar det ofta om att hitta tillbaka till det vi värdesätter och vill ha i livet – att ta sikte på det, och hitta tillbaka till mening, lust och välbefinnande i vardagen.

Yoga kommer att hjälpa dig skapa stabilitet och fokus för att öka förmågan att styra livet i den riktning som du önskar.

 

MediYoga (Medicinsk Yoga) är en lugn, mjuk yogaform som fokuserar på andning, avslappning, rörelser och meditation. Den är utformad för att enkelt kunna utövas sittande på matta eller stol. MediYoga fungerar på unga som gamla och oavsett kroppstyp, smidighet eller förkunskaper.
Verktygen som MediYoga erbjuder dig skall vara lätta att förstå och förhoppningsvis bli en central del i din resa mot en förbättrad hälsa och balans i din kropp.
MediYoga eftersträvar att, genom regelbunden träning, minska och i positiv riktning påverka såväl fysiska smärtor som mentala och emotionella obalanser.

Alla nivåer är välkomna.

Letting go - Yin yoga kurs

med Maria Forni

6 ONSDAGAR 17.30-18.45

6:e November – 18:e December 2019
(uppehåll d. 13e november)

Pris 1250kr / 6 ggr.


_______________________

När mörkret och kylan nu smyger sig på är det är fullt naturligt att vi upplever ett större behov för egentid och vila. Yin energin som är den introspektiva energin är som starkast under vintern och uppmuntrar oss till att komma i kontakt med våra drömmar och de eventuella rädslor som står i vägen för att skapa det vi längtar efter. Vad längtar du efter, innerst inne?

Vatten som enligt TCM är elementet kopplat till vintern kommer vara det övergripande temat för denna yin kurs. Under denna yin yoga kurs á 6 tillfällen får du lära dig om innebörden av vatten som element enligt TCM och uppleva det i stillsamma yin yoga flöden.

Alla nivåer välkomna.

Vad är yin yoga?
Yin yoga är en stillsam form av yoga där positionerna hålls en längre tid än i traditionell dynamisk yoga. På så sätt slappnar musklerna av och stretchen sker i bindväven även så kallad fascia. Yin yogan känd för sin lugnande effekt. 

Traditionell kinesisk medicin lär oss att vi, genom att leva i samklang med naturens säsonger, kan finna och upprätthålla balans i kropp och sinne.  Varje säsong är kopplat till ett av de fem elementen järn, jord, vatten, trä och eld.  Varje kursdel har det aktuella elementet som tema. Du får i kursen komma i kontakt med temat med alla dina sinnen, genom yoga och meditation. Vi utforskar temat i relation till kroppen, sinnet och känslorna så att du får en ökad förståelse för din helhet och på så sätt kan finna balans.  

In till Kärnan

-LÄR DIG ATT MEDITERA OCH SKAPA DIN EGEN PRAKTIK.

JUST NU ÄR DENNA KURS INTE INPLANERAD VÅREN 2019
-är du intresserad av denna kurs maila gärna til kirstine@balanceroom.se 

 

Under dessa 4 veckor lär du dig enkla meditations-tekniker som du lätt kan integrera i din vardag, och således fortsätta på egen hand.

 • Du kommer att lära dig förbereda din kropp och ditt sinne för meditation
 • Du kommer få hjälp att hitta en meditations-ställning som passar just dig
 • Du får en guidad meditations- och andningsövning som ljudfil att på egen hand meditera med hemma
 • Du kommer att lära dig slappna av i dig själv och i de känslor som kan uppstå under meditation

Meditation är som en resa in till kärnan av dig själv. Du kommar att lära dig att bli mer avslappnad och närvärande i dig själv samt att förbättra din koncentrationsförmåga.

Personlig Träning

Personlig Träning

Bra förändringar är förändringar som är INSPIRERANDE, MOTIVERANDE, ROLIGA att genomföra och bidrar till att SKAPA NYA VANOR!

Låt mig hjälpa dig att komma i balans med ett personligt träningsupplägg och vara med dig på resan mot en hållbar livsstil.

Med ett personligt träningsupplägg skräddarsyr jag ett program baserat på dina förutsättningar och uppsatta mål. Jag använder mig av de kompetenser och erfarenheter jag samlat på mig under mina 15+ år som professionell dansare och pedagog för att hitta rätt väg för dig. Vi hämtar övningar och redskap från Pilates, Balett, Modern Dans, Funktionell träning, Muskel Aktivering, Yoga samt Meditation och kombinerar det med konditionsträning i form av gång, löpning eller cykling för att uppnå bästa möjliga resultat för dig. Ett personligt träningsupplägg ingår vid köp av klippkort.

 

Detta får du genom ditt Personliga träningsupplägg hos mig.

 • Enskilt uppstartsmöte innan vi träningsstart
 • Skräddarsytt träningsupplägg och kontinuerligt tillägg av övningar och utmaningar under träningsuppläggets gång
 • Personliga träningslösningar som kan utövas på platser som passar dig, både ute och inne
 • E-bok med inspiration till hälsosamma recept
 • Kontinuerlig vägledning under träningsuppläggets gång via mail
 • Möjlighet till och bra rabatter på eventuellt kompletterande kroppsbehandlingar
 • Avslutande uppsamlingmöte inkluderande planering av din egen framtida träning, dina motivationsfaktorer och målsättning

Kontakt

HAR DU EN FRÅGA ELLER VILL BOKA EN TID?

Skicka ett email via formulärat
eller direkt till:

kirstine@balanceroom.se

tel: 040-400 144

X