fbpx
MediYoga

Kurser våren 2019

Finding Courage

Yin yang Yoga, kurs med Maria Forni

6 TISDAGAR 17.30-19.00

Kursstart 5 februari. (uppehåll vecka 8) sista gång 19 mars.

Pris 1200kr / 6 ggr.
Anmäl dig innan 15:e Januari och spara 200kr
_______________________

Vill du känna vinterns sanna stillhet och komma i kontakt med det som står i din väg för att följa dina drömmar?

Vill du få en ökad förståelse för din kropp och hur du kan finna balans?

Vintern är en tid för reflektion och vila. Det är en tid för yin. Det element som representerar midvintern är vatten, och detta är även temat för den första delen av kursen. På samma sätt som att säsongen är kopplad till ett element, är det även kopplat till en känsla.
Vinterns dominerande känsla är rädsla, men när du finner ditt sätt att balansera upp och möta rädslan, fyller den dig med beredskap och mod att möta den situation som kan tänkas uppstå. Motsatsen är när den inte balanseras upp, och då i stället sätter sig fast i din kropp i form av spänningar och blockeringar, och därmed istället blir ett hinder.

Under denna kurs bejakar vi vinterns stillsamma energi genom Yoga. Vi tar oss tid att reflektera inåt och tar oss igenom alla sinnen som kommer i kontakt med vatten-elementetVatten kan på flera sätt lugna och rena oss.

Som element kan vatten, med sitt flöde, frigöra blockeringar och spänningar, och det kan även hjälpa oss att finna mod.

 

Traditionell kinesisk medicin lär oss att vi, genom att leva i samklang med naturens säsonger, kan finna och upprätthålla balans i kropp och sinne.  Varje säsong är kopplat till ett av de fem elementen järn, jord, vatten, trä och eld.  Varje kursdel har det aktuella elementet som tema. Du får i kursen komma i kontakt med temat med alla dina sinnen, genom yoga och meditation. Vi utforskar temat i relation till kroppen, sinnet och känslorna så att du får en ökad förståelse för din helhet och på så sätt kan finna balans.  

MediYoga mini kurs

Lunchkurs m. Kirstine Ilum

3 torsdagar i Maj kl. 12.00-13.00

Datum:  9, 16 och 23 maj 2019
Tid: 12.00-13.00
Plats: Balance Room, Regementsgatan 14 3 våning
Pris: 675
(20% rabatt om du var med på Minskad Stress med MediYoga mar/apr 2019 eller innehar ett kroppsterapi klippkort hos Kirstine) 
anmälan: info@balanceroom.se
sista anmälan: 2 Maj

_______________________

Under dessa 3 veckor kommer vi att gå igenom 3 olika pass och teman. mini kursen passar både för dig som är helt Ny till MediYoga och yoga i det hele taget. och också för dig som har erfarenhet.

MediYoga (Medicinsk Yoga) är en lugn, mjuk yogaform som fokuserar på andning, avslappning, rörelser och meditation. Den är utformad för att enkelt kunna utövas sittande på matta eller stol. MediYoga fungerar på unga som gamla och oavsett kroppstyp, smidighet eller förkunskaper.
Verktygen som MediYoga erbjuder dig skall vara lätta att förstå och förhoppningsvis bli en central del i din resa mot en förbättrad hälsa och balans i din kropp.
MediYoga eftersträvar att, genom regelbunden träning, minska och i positiv riktning påverka såväl fysiska smärtor som mentala och emotionella obalanser.

Alla nivåer är välkomna.

Minskad Stress med MediYoga

Lunch-kurs Med Kirstine Ilum

NYA DATUM FÖR HÖSTEN 2019 kommer snarast. 

6 TORSDAGAR 12.00-13.00

28:e februari – 4:e April 2019

Pris 1200kr / 6 ggr.
Anmäl dig innan 15:e Januari och spara 200kr
_______________________

Få hjälp med din stress – återfinn balans, ro och välmående genom MediYoga

Yoga är ett fantastiskt verktyg om man vill minska stressen i kroppen och främja återhämtning och läkning.
MediYoga är en lugn, inkännande och lättillgänglig yogaform där vi jobbar fysiskt, psykisk och själsligt med kroppen.
Den är speciellt utformad för att användas för stressreducering vid all form av stress. Du lär dig ett lätt och bra MediYoga-program som hjälper dig att lära känna yoga både som terapi och som träningsform.

Yogapassen stärker kroppen och minskar stressen så att din kropp och ditt sinne kan fungera på bästa sätt. Målet med kursen är att skapa balans på djupet och för att därigenom ge plats till den starka livskraft som finns inom oss.

När det ibland är stökigt och stressigt runtomkring oss, handlar det ofta om att hitta tillbaka till det vi värdesätter och vill ha i livet – att ta sikte på det, och hitta tillbaka till mening, lust och välbefinnande i vardagen.

Yoga kommer att hjälpa dig skapa stabilitet och fokus för att öka förmågan att styra livet i den riktning som du önskar.

 

MediYoga (Medicinsk Yoga) är en lugn, mjuk yogaform som fokuserar på andning, avslappning, rörelser och meditation. Den är utformad för att enkelt kunna utövas sittande på matta eller stol. MediYoga fungerar på unga som gamla och oavsett kroppstyp, smidighet eller förkunskaper.
Verktygen som MediYoga erbjuder dig skall vara lätta att förstå och förhoppningsvis bli en central del i din resa mot en förbättrad hälsa och balans i din kropp.
MediYoga eftersträvar att, genom regelbunden träning, minska och i positiv riktning påverka såväl fysiska smärtor som mentala och emotionella obalanser.

Alla nivåer är välkomna.

In till Kärnan

-LÄR DIG ATT MEDITERA OCH SKAPA DIN EGEN PRAKTIK.

JUST NU ÄR DENNA KURS INTE INPLANERAD VÅREN 2019
-är du intresserad av denna kurs maila gärna til kirstine@balanceroom.se 

 

Under dessa 4 veckor lär du dig enkla meditations-tekniker som du lätt kan integrera i din vardag, och således fortsätta på egen hand.

 • Du kommer att lära dig förbereda din kropp och ditt sinne för meditation
 • Du kommer få hjälp att hitta en meditations-ställning som passar just dig
 • Du får en guidad meditations- och andningsövning som ljudfil att på egen hand meditera med hemma
 • Du kommer att lära dig slappna av i dig själv och i de känslor som kan uppstå under meditation

Meditation är som en resa in till kärnan av dig själv. Du kommar att lära dig att bli mer avslappnad och närvärande i dig själv samt att förbättra din koncentrationsförmåga.

MEDIYOGA KURS VID STRESS OCH UTBRÄNDHET

5 TISDAGAR 10.00-11.30 PÅ YOGA KENDRA

Fem Tisdagar kl 10.00-11.30
5:e februari – 12:e mars 2019
(uppehåll vecka 8 d. 19:e februari)

Denna kurs är speciellt utformad för dig som som är eller har varit utbränd, är mitt i/återhämtar dig från utmattningsymptom eller känner av höga stressnivåer. 
Målet med kursen är att återuppbygga din inre balans så att du kan hitta tillbaka till mening, lust och välbefinnande i vardagen.

MediYoga är en lugn, mjuk och lättillgänglig yogaform som fokuserar på andning, avslappning, rörelser och meditation. Här kan du komma som du är och utan att det ställs krav på dig – även om du är trött och bara vill vila på yogamattan. 
Denna kurs är utformad för att även enkelt kunna utövas sittandes på matta eller stol. 
MediYoga är för alla oavsett kroppstyp, smidighet, förkunskaper eller dagsform.

Denna kurs är specielt utformad för dig som;
– känner dig stressad
– är utbränd
– står i en krävande livssituation
– känner dig deprimerad eller har ångest
– söker verktyg för en att lättare hitta avslappning och ro
– längtar efter att hitta tillbaka till kraft, styrka och glädje.

Mediyoga är en modern, svenskutvecklad yogaform, sprungen ur klassisk Kundaliniyoga, som med hjälp av det mest ursprungliga och kraftfulla inom traditionell yoga, strävar att skapa hälsa och balans i människor. Vi använder en del mantra hämtade ur Kundaliniyoga traditionen.
MediYoga är en vetenskaplig metod, vars yoga- och meditationsprogram sedan 1998 löpande testas inom ramen för modern vetenskaplig forskning.

Pris 995 kr (15% rabatt vid sjukskrivning och FAR)
Varmt välkommen!

Anmälan till kursen via länk till Yoga Kendra eller kontakta Yoga Kendra via mail.
Har du frågor angående kursen är du alltid välkommen att maila mig på kirstine@balanceroom.se

Personlig Träning

Personlig Träning

Bra förändringar är förändringar som är INSPIRERANDE, MOTIVERANDE, ROLIGA att genomföra och bidrar till att SKAPA NYA VANOR!

Låt mig hjälpa dig att komma i balans med ett personligt träningsupplägg och vara med dig på resan mot en hållbar livsstil.

Med ett personligt träningsupplägg skräddarsyr jag ett program baserat på dina förutsättningar och uppsatta mål. Jag använder mig av de kompetenser och erfarenheter jag samlat på mig under mina 15+ år som professionell dansare och pedagog för att hitta rätt väg för dig. Vi hämtar övningar och redskap från Pilates, Balett, Modern Dans, Funktionell träning, Muskel Aktivering, Yoga samt Meditation och kombinerar det med konditionsträning i form av gång, löpning eller cykling för att uppnå bästa möjliga resultat för dig. Ett personligt träningsupplägg ingår vid köp av klippkort.

 

Detta får du genom ditt Personliga träningsupplägg hos mig.

 • Enskilt uppstartsmöte innan vi träningsstart
 • Skräddarsytt träningsupplägg och kontinuerligt tillägg av övningar och utmaningar under träningsuppläggets gång
 • Personliga träningslösningar som kan utövas på platser som passar dig, både ute och inne
 • E-bok med inspiration till hälsosamma recept
 • Kontinuerlig vägledning under träningsuppläggets gång via mail
 • Möjlighet till och bra rabatter på eventuellt kompletterande kroppsbehandlingar
 • Avslutande uppsamlingmöte inkluderande planering av din egen framtida träning, dina motivationsfaktorer och målsättning

Kontakt

HAR DU EN FRÅGA ELLER VILL BOKA EN TID?

Skicka ett email via formulärat
eller direkt till:

kirstine@balanceroom.se

tel: 040-400 144

X