“Min mission är att vägleda, uppmuntra och inspirera dig på din väg mot en balanserad och sund livsstil – din kropp, ditt sinne och din själ.”

kontakt : kirstine@balanceroom.se

Jag lägger, i min undervisning och i mina behandlingar, stort fokus på att skapa ett tryggt rum. Ett rum där du ges möjlighet att vara närvarande med dig själv och med din kropp. Ett accepterande och balanserat rum.

Ett rum där du genom rörelse, acceptans, stillhet och närvaro skall kunna påbörja din resa mot en balanserad och sund livsstil.

Kirstine Ilum – Balance Room.

 

Utbildningar

 • Auktoriserad Totum Kroppsterapeut
 • Totum Master utbildning
 • BasMedicin – anatomi, fysiologi och sjukdomsläre
 • Authentic Flow®
 • MediYoga® Instruktör
 • Pilates Instruktör Body Control Pilates™
 • Pulsing Pilates®
 • Be-Activated® practitioner
 • Yoga Massör
 • Access Bars Practitioner
 • BA-Hons Performing arts – Contemporary Dance/Choreography
  The Northern School of Contemporary Dance, Leeds, UK

Kirstine ilum
Grundare av Balance Room

Kroppen är fantastisk – ett system och ett instrument, som när den är i balans – genom rörelse, acceptans, stillhet och närvaro – kan läka sig själv.

Dans, rörelse och träning har alltid varit en stor del av mitt liv. Jag har under mer än 15 år, med hela Europa som arbetsplats, arbetat som professionell dansare, projektledare, koreograf och pedagog.

Då min kropp alltid varit mitt primära arbetsredskap, och att jag som danskonstnär ofta dragits till mer extrema fysiska uttrycksätt, har jag genom åren tagit mig igenom en uppsjö av mer eller mindre allvarliga skador, rehabiliteringar och behandlingsformer. Ett ständigt fokus på att hålla kroppen i form. Jag har därigenom skaffat mig en hel del erfarenhet om vad som kan tänkas fungera för vem och vid vilka tillfällen.

Jag började jag praktisera Ashtanga och Bikram Yoga i slutet av 90-talet som komplement och skadeförebyggande träning. Jag utvecklade snabbt ett kärleksfullt förhållande till Yoga och varhelst jag befann mig i världen såg jag alltid till att snabbt hitta en lokal studio där jag kunde praktisera.

Under min artistiska karriär såg jag Yoga som ett primärt fysiskt redskap för att hålla mig i form och förebygga skador. Det var först långt senare, i mitt möte med MediYoga, som jag inledde ett, på flera plan, mer intimt förhållande till Yoga.

Parallellt med min konstnärliga karriär utbildade jag mig 2007 till Body Control Pilates instruktör och 2010 även till Pulsing Pilates instruktör. Jag har genom åren undervisat Pilates både i grupp och i form av personlig träning. Till största del undervisade jag i Köpenhamn hos bland andra Frida Hallqvist Studio, Solar Plexus och Lene Hansson Wellness center.

Mitt karriärval och tillhörande livsstil har även utsatt mig för stora psykiska prövningar.

Då jag, på grund av en skada, började arbeta mer administrativt inom det konstnärliga fältet skiftade mitt primära arbetsredskap från min kropp till mitt huvud. Jag hamnade i känslomässig limbo, någonstans där jag inte längre kände igen mig själv. Jag blev extremt disconnected. Jag var inte längre sann mot mig själv och jag ignorerade både min kropps fysiska och psykiska varningssignaler.

Jag blev rädd. Vardagliga små saker och handlingar tog extrema känslomässiga proportioner och kändes som att springa ett maraton eller bestiga ett berg.

Jag hade gått in i den ökända väggen och blivit utbränd med diagnosen utmattningssyndrom.

Det var i detta tillstånd jag mötte MediYoga.

För mig blev MediYoga i kombination med meditation, kroppsterapi och massor av stöd och kärlek från familj min väg tillbaka. Det blev dock inte vägen tillbaka till mitt tidigare, max-presterande jag. Det blev mycket bättre. Det blev till ett mer balanserat jag som tar hänsyn till och prioriterar min kropp och min själ. På denna väg, och under denna resa, har jag fått möjlighet att möta mig själv, båda mina goda och sämre sidor, och jag har gjort det på ett kärleksfullt och accepterande sätt.

Förutom att starta Balance Room 2017 – jobbar jag även som assisterande undervisar på Totum – Skolan för kroppsterapi.

kontakt

HAR DU EN FRÅGA ELLER VILL BOKA EN TID?

Skicka ett email via formulärat
eller direkt till:

kirstine@balanceroom.se

tel: 040-400 144

X